Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından pancardan şeker üretimi alanında ulusal meslek standartları ve yeterliliklerin hazırlanması çalışmaları kapsamında düzenlenen “Şeker Üretimi Alanında Meslek Haritası Çalıştayı”, 31 Ekim 2019 Perşembe günü Ankara’da yapıldı.
Pancar Şekeri Üreticileri Derneği (PANŞEK) üyesi şirketlerden Amasya Şeker adına İş Güvenliği Uzmanı Benan Sargın, Mutlucan Şeker (Elbistan) adına Mali Müşavir Ercan Atar, Kırşehir Şeker (Tutgu Gıda) adına İnsan Kaynakları Şefi Hüseyin Keskin ile PANŞEK Genel Sekreteri Mehmet Ali Çıtak’ın katıldığı Çalıştaya;
MYK, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkşeker ve Şeker-İş Sendikası’ndan yetkililer katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, çalışma hayatında nitelikli eleman istihdamına yönelik ulusal mesleki yeterlilik mevzuat düzenlemeleri ile Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler sınıfına giren sektörlerde mesleki yeterlilik belgelemesinin zorunlu hale geldiğini söyledi. Karaman, Şeker Sektöründe bugüne kadar Usta-Çırak ilişkisi ile yürüyen süreç yerine meslek standartlarının hazırlanması çalışmalarının sürdüğünü, bu kapsamda Şeker Dairesi Başkanlığının gözetiminde MYK, Türkşeker ve Şeker-İş Sendikası arasında Şeker Sektöründe Meslek Standartlarının Hazırlanması ve Ulusal Yeterliliklerin Belirlenmesine ilişkin Ortak Protokolün 7 Kasım’da Ankara’da imzalanacağını bildirdi.
Gün boyu süren Çalıştayda, pancardan şeker üretimi alanında meslekler ile mesleklerin kapsam ve sınırlarının belirlenmesi ve alt sektörlerin sınıflandırılmasına yönelik çalışma yapıldı.