Şeker sektöründe insan kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine ilişkin olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) ve Türkiye Gıda ve Şeker Sanayii İşçileri Sendikası (Şeker-İş) arasında Şeker Sektörü Mesleki Yeterlilik Protokolü imzalandı. Protokol ile sektördeki iş gücünün yetkinliği artırılarak, kalifiye eleman ihtiyacı karşılanacak.
“Şeker Sektörü Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü”, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un katılımıyla 7 Kasım’da Şeker Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen törende imzalandı.
Toplantıya Şeker Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Hasdemir, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) Genel Müdür Yrd. Dr. Abbas Sueri, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ile Pancar Şekeri Üreticileri Derneği’ni (PANŞEK) temsilen Genel Sekreter Mehmet Ali Çıtak, katılımcı kurumların diğer yetkilileri ile Şeker Dairesi Başkanlığı ilgili personeli katılım sağladı.
“Fabrikalardaki iş gücünün kalifiye olması, kaynakların daha iyi kullanılmasını sağlayacak”
Şeker Dairesi Başkanı Hasdemir ile törene katılan kuruluş yetkililerinin konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, ülkenin ihtiyaç duyduğu iş gücünün eğitiminin çok önemli olduğunu söyledi. Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şeker sektörünün tarım ve sanayi tarafı var. Bakanlığımız çiftçilerin bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlerini sürekli yapıyor. Sanayi tarafından fabrikalarda çalışan iş gücünün kalifiye olması da, kaynakların daha iyi kullanılmasını sağlayacaktır. Sanayi kesiminin ilgisi, özel sektörün de desteğiyle bu iyi bir noktaya gelecektir. Şeker Sektöründe mesleki yeterliliklerin belirlenmesi, tarımsal üretime dayalı bütün sanayi dallarında nitelikli iş gücü istihdamın da yolunu açacaktır.”
Daha sonra MYK Başkanı Adem Ceylan, Şeker-İş Başkanı İsa Gök ile Türkşeker yetkilileri, protokolü imzaladılar.
Sektörün kalifiye eleman ihtiyacı karşılanacak
Şeker sektöründe insan kaynaklarının sürdürülebilir yönetimini hedefleyen protokol kapsamında başlatılacak çalışmalar ile, şeker fabrikalarında görev yapan iş gücünün yetkinliği artırılacak ve şeker sektörünün sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağlanacak.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk tarıma dayalı sanayi tesislerinden biri olarak, 1926 yılında üretime başlayan Türkiye Şeker Sektörü, günümüzde Van-Erçiş’ten Kırklareli-Alpulllu’ya kadar ülke sathına yayılmış olan 33 pancar şekeri fabrikası ile halkımızın tükettiği şekerin tamamını yurt içinde üreterek ülkemize önemli katkılar sunuyor.